tirsdag 30. juni 2009

Hei..
Bare et lite spørsmål fra meg.. er det noen av dere andre som sliter med biting..?? Bellus har liksom vært forholdsvis grei.. men på kvelden så får han noen ganger heeelt raptuss, biter seg fast i buksebena og får helst tak i leggen, knærne eller armer og han går regelrett helt amokk. Har jo lest om dette med valpebiting i blekka fra Beathe og mange andre steder.., og at en ikke skal lage noe stor sak ut av det -for at du da kan lage problem av noe som går over av seg selv...
men når jeg har prøvd å hyle (som det står skrevet) lyst, og går vekk, så gyver han bare videre på meg.... ??
Hva skal jeg gjøre...... det gjør jo kjempe vondt!!!

3 kommentarer:

 1. Ta på deg gummistøvler :) Da får du i vert fall ikkje vondt (om han holder seg i ankelhøyde). Ha leker eller lignende med deg, og avled med det. F. eks inviter til lek, og kast leken vekk, sånn at han blir opptatt av noe annet. Evnt kan du prøve med "slips" på han (kort bånd, som han har på om kvelden) enklere å gripe tak i det enn en sprellende valp. Da kan du dra han vekk fra deg, uten å bli tygget på. Han vil nok ikkje lære så mye av det, men det er skadebegrensende om ikkje annet.

  Det eneste som fungerer her med Ailo er "timeout". Tar han i fanget og legger han på rygg (avslappningsøvelse), da roer han seg fort, og er roligere etterpå. Litt tygging til å begynne med må du regne med, men som oftest roer de seg fort.

  Håper du fikk litt tips her da?

  SvarSlett
 2. Tipsene til Ingrid kan du prøve =)
  Det viktigste er nok å ikke "ta" han. Om dere har prøvd det, har dere nok erfart han blir mer aggressiv, og biter hardere. Dere kan prøve utnytte tiden han er våken og har desse raptusene på å trene på, evt bare sett han ut akkurat da, om dere ikke har tid til å trene.
  Tenk så effektive øktere dere hadde fått om du kunne trene når han var så aktiv, du evt kan bruke leke som belønning til og med! =)

  SvarSlett
 3. Ny dag og nye muligheter.. he,he..
  Takk for tips:)
  Har prøvd dette med litt trening, men er veldig vanskelig å få kontakt med han når han er i det hjørnet.. også må jeg innrømme at jeg har blitt litt hard i stemmen til han på det verste, (noen få ganger) og som du sier Beathe, har jeg erfart at det bare blir 10 ganger verre.. Så det gjør jeg ikke mere!! Da får vi se mot kvelden når solen går ned og energien stiger.. he,he..
  Ha en fortsatt fin dag :)

  SvarSlett