mandag 15. juni 2009

Ailo

Får prøve å knote ned noen ord her også da :)


Ailo/Benedict har vert i hus i ei uke nå, og tida har i grunnen gått fort. Hentet han og Birk forrige søndag, og Ailo fikk en litt røff start, med biltur på seks timer. Heldigvis tok han det greitt, litt hyling, men ingen bilsyke :-D Etter at forrige hund var sammenhengende bilsyk til ho var ett år gammel, er det en gledelig overraskelse :-)


Eg har prøvd å la Ailo få oppleve noe nytt hver dag, alt fra bare å gå å tusle litt på en ny plass, til å være på steder med mange hunder og folk. Onsdag var det hundetreff/agilitytrening i hundeklubben, og lørdag ble det en liten tur på agilitystevne. Han er en trivelig gutt, som er både glad i folk og hunder, men som og tåler bra at de bare går forbi. Vi tusler også mye rundt i nabolaget, på alt fra grus/asfalt til meterhøyt gress og skogsstier. Har også sett meg ut noen flytebrygger han skal få prøve seg på sånn etterhvert. En god agilityhund trenger god balanse :-)


Måtte også begynne med alenetrening med en gang, siden eg bor alene. Nå takler han fint rundt 15 minutter alene (sånn at eg rekker å ta en dusj), og sitter greitt i bilen 5-10 min sånn at eg får handlet litt.
Har ennå ikkje begynt med kommandoer, prøver å få inn kom og navnet hans. Regner med dette kommer etter hvert, har prioritert pusetilvenning, renslighet og alenetrening denne uka. Lørdag kveld begynte han å gi beskjed om at han måtte ut :-D

Ellers har han en tendens til å gjøre meg litt frustrert innimellom, har aldri sett en valp med så mye energi og oppfinnsomhet før, i vert fall ikkje hatt det i hus. Absolutt alt skal smakes på, beveger det seg skal det jages osv... Kattene sliter nok litt med det :-) Han er også fæl til å spise grus, men med leker og godbiter i lommene går det noenlunde greitt å avlede han.

Ett lyspunkt hele uka har vert at han går som en prest i bånd :-) Litt vanskeligere med halsbånd enn med sele, men kommer nok etter hvert det også.

Kommer nok mest til å holde meg til min egen blogg, men blir nok ett og annet innlegg her også. Ligger også flere bilder i bloggen for de som vil se :-)

Da hiver eg stafettpinnen videre til neste valpeeier :-)

1 kommentar:

  1. Så flinke dere er =) Miljøtrening og alenehjemmetrening er det viktigste i denne perioden, lydighetstrening kommer etterhvert, det skal en alltid lære dem. Så du tar det i rett rekkefølge =)
    Morsomt å følge med dere!! =)

    SvarSlett