torsdag 18. juni 2009

Bella (tidligere kjent som Bellona) si første veke i Sykkylven

Hei alle i B-gjengen!

Her kjem endelig eit livstegn frå Bella og familien (som endeleg har lært seg bloggen) i Sykkylven. Familien består forøvrig av May Jorunn, Nils Einar, Ingvild (23), Karoline (19), Nils-Markus (14), Jenny (6) og katten Garris- som for tida har emigrert til garasja.

Bella koser seg i utmarksdelen av hagen


Bella ankom heimen onsdag for ei veke sida, og har blitt svært så husvarm i løpet av denne veka.

Første natta låg ho i bur på rom med foreldra, og det vart ein del uling og bjeffing i løpet av natta. Resten av veka har Ingvild hatt natt-turnus, og begge har sove på stua - Bella i bur. Dette har alt i alt gått veldig bra; litt småsutring innimellom, men legg seg no stort sett til i buret utan særlig lyd. Når det gjeld tissing har ho fortsatt nokre uhell innendørs, men det går stadig bedre med belønning på lur (stekt kyllingfilet er yndlingen). Sitt, ligg og innkalling går stort sett også bedre og bedre - med belønning så klart. Vi har også ein tilpasningsjobb med Bella og katten Garris, dei fekk eit eksplosivt møte første dagen, og katten har sida holdt seg i garasja. Dette møtet ser Bella ut til å ha gløymt, men katten ikkje - han er fortsatt fornærma og sikkert ein smule sjalu. Men dei har små møter kvar dag med stadig mindre avstand, så satsar på at katten tørr seg inn i huset snart igjen (men regnar med Bella må tole nokre slag på nasen for å skjønne kven som er sjefen).

Bella låner vekk buret sitt
Gjensidig skuling over muren
Av ting Bella skal øve spesielt på framover er aleinetrening (ein er sjeldan aleine her i huset, så det må øvast meir på), tissing, og ikkje hoppe på folk. Ting VI må øve meir på er kloklipping og børsting, som det har blitt øvd litt lite på hittil - hittil har berre Ingvild ferie her, så om nokre veker blir heile familien meir heime. Vi har også planer om å engasjere oss i den lokale hundeklubben, så der blir det forhåpentligvis mykje sosialisering.

Bella er ei tøff og robust frøken, noko som passar bra inn i familien, der det ofte er mykje liv og røre med besøkande i alle aldrar. Ho er tillitsfull og avbalansert i møte med fremmede, det skal mykje til å vippe ho av pinnen! Ho har vore på fleire turar i sentrum, også under Sykkylvdagane med ekstra mykje folk, og vekker oppsikt og beundring kor enn ho går - mange vil helse på og klappe, noko ho taklar med glans. Av anna miljøtrening har ho hatt besøk av både ein vilter hundekvalp og en litt rolegare voksen hund, noko som stort sett har gått fint. Ho elskar og farte rundt huset, både på plenen og i utmark - særlig i høgt gras og buskas. Nysgjerrigheita er stor heile tida, og ho snusar og smakar på absolutt alt - særlig jord og blomsterstein (som andre også har nevnt) er favorittar. Ho er generelt veldig leiken av seg, og samlar alt ho kan finne (særlig sko, sokkar og andre saker) opp i hundesenga si, eller ei "hule" under eit tre i hagen. Ho likar at det skjer ting rundt ho; då rasar ho rundt og er i sitt ess - før ho plutseleg ligg rett ut og tar seg
en blund.

Barseltreff


Besøk av Trym
Ei lita kvilestund på golvet
Bella og Jenny i hula til Bella


Ferien skal Bella og familien blant anna tilbringe i sommerhuset på Ellingsøya og hytta på Fjellsætra - så der blir det mykje friluftsliv og nye erfaringer. Og sjølvsagt mykje kos, ho er utan tvil blitt familiens yndling!

Bella og co ønsker alle kullingane sine lykke til framover, det ser ut som alle har det veldig bra. Vi skal prøve og oppdatere litt innimellom, er kjekt å sjå korleis det går med gjengen rundt om i landet (og utlandet).


Bella og familien (som syns dette med bilder i blogginnlegget var rimelig vanskelig, men satsar på å lære det betre etterkvart!)


2 kommentarer:

  1. Kjempemoror å lese om dere alle :) Kos å se bilder, lese at det går rette veien og at både valp og nye eiere trives i den nye bosituasjonen =)

    SvarSlett
  2. Hei! Moro å lese om dere også! Og spesielt moro å se søskenlikhetene (både de ytre og indre). Kan virkelig høre at de er søstre! Tror Bella er litt mer vågal, Luna er fortsatt litt skeptisk til enkelte, men det kommer seg! Ellers så trener vi også på tissetrening, alenetrening og bilkjøring. Luna har også hatt noen uhell inne, men det blir mindre og mindre av de. Det kjedligste til nå skjedde i dag da hun la fra seg et par kabler INNE på kjøpesenteret.. Ellers så begynner hun å forstå "nei" når hun biter på ulovlige ting, bare ikke ute, da er alt så spennende og alt smaker helt fortryllende (så vi sparer "neiene" til vi er innendørs) ! Kyllingbiter er også her den store favoritten! Forresten så er tabascosaus det eneste hun til nå har virkelig mislikt! Dette brukte vi til å smøre på et par ledninger og noen stolbein som hun hadde begynt å forsyne seg av.. Det fungerte bra, for hun har ikke rørt de siden:)
    Ønsker dere en fin sommer, og håper vi sees på et evt søskentreff om ikke lenge
    Mvh Linn, Luna sin mamma

    SvarSlett