mandag 22. juni 2009

Jordrotta Bellus!

jord er deeeilig...

Er jeg ikke vakker da....


Hei alle kullsøsken med familie :)

Da har jeg fått satt meg ned for å prøve å skrive litt om vår nye hverdag med en liten valp i huset..

Den 11juni ble jo alt snudd opp ned, da ble vi jo foreldre til lille Bellus. Og siden Erik og jeg har bodd sammen i nesten 10 år, og vært heelt alene ble det en stor overgang.. plutselig var det en der som krevde deg 100 % pluss litt til.. Så overgangen ble kanskje like stor for oss, som for Bellus. Men nå etter 11 dager.. Begynner ting å falle litt på plass, og vi har blitt vant med den nye hverdagen.. Og det er jo bare helt fantastisk. Bellus er en sjarmerende gutt, som i likhet med sine kullsøsken sjarmerer de fleste han møter.. Han vokser for hver dag, kan nesten se han forandrer seg, veier vel nå ca 9,5 kg.. På disse 11 dagene har han fått oppleve å kjøre bil flere ganger, og det går kjempefint! Sitter da i buret sitt. Vært oppe på gården til foreldrene til Erik og møtt sauer, kuer og kalver.. Uten den store skrekken spaserte han inn i fjøset til sauene og gjorde seg litt kjent.. uten boffing eller var noe særlig redd.. Kuene og kalvene på beite, var litt skumlere når de ville bort å snuse litt, men da gikk han bare på litt avstand å satt og kikket.. og like stille..

Han var litt skeptisk til Erik de første dagene, da var det liksom mamma som var best, jeg var jo hjemme med han den førse uka, og nå er det Erik som har "pappaperm" og de er blitt kjempe kompiser nå!! Ellers har han fått hilst på nabohundene som har en tendens til å gneldre litt.. Noe som jeg var litt redd for Bellus skulle ta etter, men da sitter han bare å kikker til de er ferdig å gneldre..

Han har hilst på babyer, barn, unge og gamle.. Han springer ikke bort for å hilse på, men sakte men sikkert får de klappe og kose litt.. Var hos besteforeldrene til Erik her en dag, og da måtte jeg le av en komentar av de "gamle" damene utenfor eldresenteret, når vi hadde kommet et godt stykke unna, og ikke trodde vi hørte de - ja, han var godt i stand.... :)

Der tok han heis og greier.. og roet seg kjempe fint i nye omgivelser..

Selv om han ikke hiver seg over maten, liker best at vi mater han med hendene... en litt stygg uvane kanskje...?!

Ellers hva mere kan jeg si, nettene har vi prøvd å være litt harde å venne han til buret sitt, av litt praktiske årsaker med tanke på litt frem i tid.. evnt turer og slikt.. De første nettene lå jeg på rommet hans og flyttet meg videre ut i gangen.. og etter at det gikk fint la jeg meg inn til Erik igjen.. var ute en til to ganger de første nettene men det har jeg trappet ned på.. Lufter han når en av oss går på jobb 05.30.. Det har gått fint, men de to siste nettene har det vært litt piping. og uling igjen, jeg som trodde han var slått seg heelt til ro, siden det gikk så bra noen netter.. Så et spørsmål hva gjør dere andre, og hvordan går det?? Også hva gjør dere når det kommer til alenehjemme-treningen??
Når det gjelder å bli husren er det skjelden noe uhell, men han sier ikke ifra når han må ut ennå, så det er maange turer ut i løpet av dagen. Han går jo som en prest i bånd!!

Nå sitter jeg her på dataen og jeg har et stengsel foran døren her, og da synes jeg han er flink til å gå et annet sted.. og han slår seg til ro.. Også når jeg er på do/ned i kjelleren lukker jeg døra også, og som regel legger han seg enten på utsiden, eller finner på noe annet.. I dag har han og Erik kosa seg ute, og da har han stått i lang line.. har en kuppert fjelltomt og vanskelig å få gjeret inn.. lekte og slappet godt av i skyggen, selv om han ikke så oss - men vi var jo rett i nærheten hele tiden!

Og igår var vi på utstilling, kjempe fin sosialisering med hunder i alle str. og fasonger og ikke minst alle rare folke der.. he,he.. Det gikk også kjempe fint.. helt utrolig rolig og ikke redd.. Men jeg glemte jo selvfølgelig kamera.. Hilste på noen Eurasier og lekte litt med de :) Så det er å anbefale på det sterkeste.

Også meldte vi oss på valpekurs i regi av canis som begynner 18aug, så det blir spennende!!
Raptusene kommer jo på kvelden og da er han helt gaaal... Noe valpebiting er det jo, det er vel vanskelig å unngå.. litt glad i sko så de henger vi høyt.. møblene får stort sett være i fred.. bare litt hissig på lenestolene med løse kapper og sånt..

Prøver å børste litt hver dag, kommer fort endel små tover i pelsen rundt rompe og på bakbena.. Greide å få klippet klørne på en labb, når han nesten sov etter utstillingen.. var ikke stort jeg fikk klipt, veldig redd for å få tatt helt inn til nervene..tok også en flått som hadde satt seg på øyelokket- da heller ingen protest..

Så i det store og hele er vi kjempe fornøyde med vår Bellus, og gleder oss stort til tiden fremover!!

Med denne laaange boken av et innlegg, må jeg få ønske dere alle en god sommer:)
og ønsker alle sammen lykke til!!
Surra litt med bildene her, men...
Stor klem fra Erik, Camilla og hjerteknuseren Bellus:)

3 kommentarer:

 1. hei på dere!
  Høres ut som dere har det flott, alle sammen ;))
  Her har vi ei som liker å ligge lenge på morran, kan godt ligge til halv ti før hun må tisse, passer meg utmerket siden jeg går turnus! Hun har bare hatt ett uhell inne)))Hun har vært med på "det meste", så sosialiseringa går fint. Nå er det vel forresten like før hun får kvelds-raptusen sin, hehe.Da går det i hundre her!!

  Lykke til videre))
  Randi

  SvarSlett
 2. Hei frå Sykkylven og Bella. Ein liten kvardagsrapport frå oss. Her går det også til tider i 100 men helst på ettermiddagstid då alle kjem heim og mykje skjer. Bella uler og småbjeffer også litt først på natta - nesten roligare dei første nettene - kanskje blitt meir husvarm? Lurer litt pånår ho kan begynne å sove åleine uten å måtte sjå oss og korleis den tilvenninga skal gå- ligg fortsatt på stua saman med storesøster. Bella er utrulig sosial og ikkje sjenert, vil gjerne helse på alle og helst med litt hopp og sprett noko som vi også må dempe litt.. Har klart å kloklippe litt idag. en liten seier i og med at eg hadde et vondt uhell med litt blod her en dag.. gikk bra men vi var to og eg sneia berre såvidt kloa + pølsebitar då.Er heller ikkje begeistra for børsting men får då et par tak no og då. Hadde sin første litt ufrivillige svømmetur i helga då vi var i sommerhuset - veldig kry og øsen etterpå.Vi må også starte med litt åleinetrening blir nok ei utfordring men får begynne i det små.
  May- Jorunn

  SvarSlett
 3. Hei Bellus med familie! Veldig trivlig å høre om Bellus og dere andre, og gøy å høre hvor like de er! Høres ut som Bellus er mest lik Luna til nå. Også vi er et par som har bodd alene en stund, så hverdagen ble snudd på hodet for oss også! :)
  Når det gjelder soving på natta gjorde vi det slik: første 3 nettene sov Luna på gulvet på soverommet vårt. Litt piping første natta, deretter helt rolig. Etter dette sov hun i buret med lukket dør, på soverommet vårt i ca 1 uke. Litt piping første natta i buret, men etter det roa hun seg bra. Nå var det på tide å flytte ned på kjøkkenet (der hun skal ligge fremover), og første to nettene sov vi på stua slik at hun kunne se oss. Også nå litt piping. De siste 3 nettene har hun sovet aleine på kjøkkenet, og det var IKKE noe særlig gøy! I natt bjeffa/ula/skreik hun fælt, og da vi gikk ned så vi at hun hadde kasta opp.. Usikkert på om hun har vært dårlig (og derfor mer stressa enn ellers), eller om hun har stressa så mye at hun har kasta opp.. Fælt for et mamma- og pappahjerte å høre/se! Men vi prøver på nytt i natt, og håper på det beste..
  Når det gjelder alenetrening på dagtid har hun vært alene i buret i 2min uten piping. Kan være alene løst i resten av huset når vi er på badet, i vaskekjelleren o.l., opp mot en halvtime. Så det er helst det med alene i bur vi må trene mest på.
  Hun liker seg også godt ute i langline, ligger da i skyggen og tygger på griseøret, eller spankulerer rundt i hagen og spiser mold og stein (*sukk*). Boffer litt når det kommer gjester dersom hun er ute (er helt stille innendørs), så er litt redd for at vokterinstinktet skal vekkes når vi lar henne være alene ute.. Vi vil heller ikke ha en "gneldrebikkje" som skremmer vekk alt som rører seg!
  Luna er heller ikke fryktelig matglad, men spiser som regel opp all maten visst vi rører i den med hendene, eller rister litt på skåla. Dette må vi gjerne gjøre 3-4 ganger i løpet av et måltid.
  Vi har også meldt oss på klikkerkurset på canis (det gratis epost-kurset), så det blir en spennende tid framover! Hun er jo bare valp enda, så vi tar det rolig, og trener bare litt på kontakt og håndtarget med klikkeren. Må også trene mer på å gå i band, hun er ikke like prest som Bellus, men liker helst å legge seg rett ned når hun finner noe interessant for at vi ikke skal gå videre. Og det skjer jo rett som det er!:)
  Ønsker dere alle en fin sommer, og gleder oss til nye oppdateringer etterhvert! Greit at vi kan dele det som går bra, og mindre bra:)
  Mvh Luna, Linn og Trond

  SvarSlett