søndag 26. juli 2009

Valpefôr

Heisann :-)

Lurer litt på hvilket fôr dere bruker på valpene? Bruker selv Royal Canin, men er ikkje helt fornøyd med det. Ailo blir aldri mett av det, han er konstant på jakt etter mer mat. De gangene han har fått litt kokt ris/grønnsaker på maten virker det som om han er langt mer fornøyd, og en roligere hund å ha i hus. Men siden eg ikkje er noen kokk, og i grunnen ser på matlaging som ett nødvendig onde, kunne eg tenkt meg ett fullfor som gir han det han trenger. Føler eg ikkje kan gi mer av RC-en heller, fordi han er i greitt hold som han er. Noen som har tips?

Skal jo nevnes at Ailo er en Duracell-kanin, som i grunnen aldri er i ro. Det hjelper på de dagene han får leke med andre hunder, men selv det er ikkje nok til å slite han ut :flire:

11 kommentarer:

 1. Ang. for så bruker vi fortsatt RC, han stuper ikke oppi skåla når vi kommer med mat heller.. Tror han får i seg nok, selv om han ikke spiser så mye som han skulle gjort.. men er ingen lettvekter veier nå 14,3 så han vokser.. Men han er jo ørten ganger på do i løpet av dagen?! Er det vanlig? Men var litt nyskjerrig på dette vom våtforet. Ei her i Larvik som selger det.. og det synes han er kjempe snadder.. Så vi kommer nok til å gå litt over på det, iallefall suplere litt.. De kan bli litt harde i avføringen så de trenger litt fiber ved siden av.

  SvarSlett
 2. Ailo har fast avføring sånn ca etter hvert måltid. Og skulle vel tro det er normalt? Har vurdert Vom&Hundemat eller Norwegian Polar, men da må eg kjøpe meg fryser først. Er visst flere som forer 50/50 med vom og tørrfor, og hundene fungerer bra på det uten å bli hard i magen. Vet det er flere som tilsetter linfrø for å holde magen ok når de forer rått.

  SvarSlett
 3. Om en skal fore med kjøtt, så er det viktig følge instruksjonene nøye. Spesielt gi dem rå bein vedsiden av for forhindre tannstein.

  har du gitt Ailo ormekur? Jeg har aldri hatt problem selv med RC og sultne hunder. Dvs.. dem stjeler jo fra bosset om dem får tak i det, eller det ligg ei skive på bordet og hunden er alene i rommet. Men det er normal "rovdyradferd".

  Ang fôr så må en finne noe som fungerer for hunden, med pels, avføring osv. Avføring etter hvert måltid er normalt. En merker fort på pelsen og avføringa om fôret ikke fungerer. Har selv prøvd flere typer opp gjennom åra, å RC er det som har fungert best på mine hunder. Har tenkt tanken råfôre, men må ha et helt fryserom jeg om jeg skal kunne mate de 4 ulvene rått. Blir jo store mengder som må lagres da.

  SvarSlett
 4. Ailo har fått ormekur ja. Han har i grunnen vert sånn hele tiden. Bytter nok til Hill's i første omgang, så får eg bare ta det som det kommer. Det er det foret som har fungert på tidligere hunder her. Poenget er jo bare at småtten skal være fornøyd :)

  SvarSlett
 5. Du må bare prøve deg frem. Slik at du får en valp som ikke går og er sulten =)
  Der er så mange fôr på markedet, at en kan jo bli sprø av mindre ;) Noe må det vel være der ute som gir Ailo metthetsfølelse.

  SvarSlett
 6. Satser på det. Skader sikkert ikkje å gi han en ormekur igjen heller, er noen uker siden sist.
  Ellers får eg bare bite i det sure eplet og bli litt mer huslig :/

  SvarSlett
 7. I går hadde VG en hundefór-test, og Labb fra Felleskjøpet vant faktisk.. Har alltid vært litt kritisk til billigmerker da, men de testet ut alt innholdet (protein, fett, vitaminer, fiber osv osv), og Labb kom faktisk best ut med en 6´er. RC fikk 5´er, så den ligger jo ikke så værst an den heller. Har du testet denne typen tidligere, Beathe? Og vet hvordan den virker på en eurasier? Vi kjøpte hundepølsa fra labb, og gir den i form av godbiter. En av favoritten faktisk..

  SvarSlett
 8. Problemet med sånne tester er at de tar for mye hensyn til pris, og ikkje bare innholdet i foret. Labb vinner de fleste tester det er med på. Ingenting vondt å si om Labb, brukte det til gamlebikkja i en periode. Men vær klar over at det er mange hunder som reagerer på foret med kløe, dårlig pels, allergiske reaksjoner, mye møkk osv. For de hundene som tåler foret er det genialt, men for de hundene som ikkje tåler foret, så blir det ofte mye sykdom på de. Selvfølgelig vil dette skje med hill's/eukanuba/rc også, men synes det er i overkant ofte at folk klager på Labb rundt om i diverse forum.

  Og hundepølse er ofte en favoritt uansett ;) Våtfor lukter mye bedre enn tørt.

  SvarSlett
 9. Må si meg enig med Ingrid i det med de testene. Tror Labb vinner hver eneste gang, i alle fall siden jeg har begynt å følge med.

  Bruker selv hundepølse som godbiter. Kjøper på rema, 17kroner tror jeg. Skjærer i små biter og har i fryseren. Supert å gi frosne på varme dager, og dem tiner fort om en har dem i jakkelomma (i en pose ellers blir d gris;) )

  Hunder som ikke er vandt til våtfôr reagerer med dårlig mage om de får for mye. Celia har en periode gått på hermetisert vom for å øke vekten. Snadder syns hun ;) Blander det med vann og tørrfôret så det blir en skikkelig grøt. Hun sluker i seg maten som om hun aldri har sett mat før.

  Har foresten testa labb, verken aimee eller albert spiste det. Og Aimee spiser alt! Syns det lukta fisk også :/ Ikke at RC lukter så godt, men heller et fôr som lukter hundemat enn fisk i hele huset :s

  SvarSlett
 10. Hei frå Sykkylven og Bella
  Bella har fått ca. 70/ 30 med RC tørrfor og VOM hundepølse. Det fell veldig godt i smak og matskåla er tom på eit blunk. Har hittil hatt hundepølse sammen med tørrforet men det er kanskje ein ide å gi tørrfor for seg for å få tygge litt og unngå tannstein. Har høyrt at avføringsmengda går litt ned ved bruk av VOM fordi hunden nyttiggjer seg det meste av pølsa - og det er heller ingen ulempe. Har heller ikkje hatt noko som helst probl. med magen. Energien er det heller ikkje noko å sei på - full fart heile dagen, blir vel litt andre tider når vi starter på jobb igjen, håper ho sover då og ikkje raserer hus..
  Bella har hatt litt grønt augerusk om morgonen men ikkje seinare på dagen. Er det noko som bør behandlast?

  SvarSlett
 11. Dere kan også gi henne margbein for å forhindre tannstein.

  Så lenge hun ikke er rød på øynene og det ikke renner konstant, så er det nok bare øyerusk.

  Så lenge dere har tatt alene-treningen gradvis så hun er trygg alene, så går det nok kjempeflott å la henne være hjemme alene =)

  SvarSlett