lørdag 11. juli 2009

Hei alle sammen..

Da var det min tur til å slenge meg på med litt oppdatering...

Høres ut som Ailo og Luna er kjempe flinke.. Kan ikke skryte av at Bellus kan så veldig mye komandoer og sånn ennå.. Prøver litt med klikker`n setter seg, og legger seg.. og hvis vi skal prøve på targetsticken så bare tror han at den skal spises.. he,he.. Men håndtarget går litt bedre.. Ellers jobber vi uten at vi tenker på det med dagligdagse ting, sitte før mat, vente på å gå ut av døra/ bilen, innkalling, kloklipp, børsting.. Når vi var hos vet. hadde han litt rendende øyne så vi må dryppe øynene tre ganger dagen.. og det har ikke bare vært lett, men med hjelp av klikkeren og pølser gikk det som en DRØM i dag- så tror han har skjønt det nå...

Ellers nærmer han seg 12 kg snart, så han er en ordentlig bamse :)

Jobber med å bli litt tryggere på folk, en liten tendens til å ville snappe litt etter ukjente.. Gjorde dette mot vet. også.. Og jeg fikk da beskjed om at alt jeg gjorde var helt galt, og jeg fikk vel følelsen av at jeg avlet opp en drapsmaskin.. Puhh - ikke noe stas å høre det...

Tok kontakt med Gry Løberg eter anbefalning av vet. og hun kunne bekrefte at det jeg gjorde var akkurat slik hun ville gjort det, og at dette ikke var så ille som vet. skulle ha det til, men at jeg skulle jobbe mye med at han skulle bli trygg på fremmende.. Så det prøver vi på så godt vi kan, noen er han veldig kjapt borte hos, mens andre er litt skumlere....
Noe som ikke er skummelt er dyra oppe på gården....
her er søstra til Bellus -er de ikke like...







Vært nede hos Loke som er en irsk ulvehund for å prøve å leke litt, men.......

Så han ga opp tilslutt......


Han har et tydelig språk og kommer godt overens med de fleste hunder.. han kan vel være litt tøffere mot de litt mindre..
pga sommerferie er det lite med folk oppe på hundeklubben.. men det blir mere etterhvert. Meldt oss på valpekurs som begynner i aug -gleder oss!!


Lenge siden noe uhell inne, sier TYDELIG ifra når han må på do.. og hjemmealene treningen går kjempe fint.. Men han hadde faktisk hoppet/krabbet over grinden vi har foran rommet hans en dag, så nå har vi to i høyden.. han liker seg kjempe godt der, sover der også -heele natta :)

Til mandag begynner hverdagen og jobb igjen.. Avtale med jobb at jeg kan dra hjem å lufte og sjekke til han i løpet av dagen.. Håper at det går like greit som det har gjort til nå...

Ellers har det vel blitt litt dyrere med valp enn forventet, pga en aldeles het sommer er varmepumpe med aircontition bestilt, orker ikke en sommer/sen sommer til med sånne dager.. og mye på grunn av Bellus stakkar... også var det prøvekjøring av ny bil i går med klimaanlegg.. For å kjøre bil uten det, når det har vært så ille varmt er nesten dyreplagerei...
Men hva gjør man ikke når man får barn.. he,he..

Han elsker vann, blir helt gaaal.... Dumpet til og med ned i fiskedammen til noen vi besøkte... med hele kroppen han la seg rett og slett ned på magen... :)





og oppe på gården er det balja til farmor som er toppers....



Det er ikke noen ordentlig blinkskudd fra vår side, men det kommer nok....
Hilsen fra Larvik :)
Bellus, Erik og Camilla

5 kommentarer:

  1. Hei! Syns Bellus høres veldig flink ut jeg! Så flinke dere er som har lært han å vente med å gå ut døra osv, det er nok lenge til Luna er der dessverre;) Hvordan har dere lært han det?

    Når det gjelder "biting" mot fremmede så har også Luna gjort dette to ganger. Ene gangen mot en ettåring som kom litt for nærmt, og en gang mot "bestefar" som prøvde å ta ifra henne noe hun tygde på.. Ble litt sjokka begge gangene.. Så nå lurer jeg fælt på hvordan dere gjør det når dette skjer? Hun er aldri aggressiv ellers, så vil ikke at dette skal utvikle seg..

    Følger du klikkerkurset på canis? Vi har meldt oss på dette, og syns det virker veldig interessant. Følger ikke opplegget helt da, men får et godt innblikk i hva dette handler om:)

    SvarSlett
  2. Ang ta fra valper/hunder. Skal det aldri forekomme. Spesielt om dem har fått noe bein etc å tygge på. Om en tar fra dem for å dominere (som er bare tull) så kan en utvikle en hund som blir aggressiv og ressursforsvarer.
    Om hunden tar noe den ikke har lov til, sko etc, bytt med en godbit. Av samme grunn, en skal ikke ta noe fra hunden uten å gi noe tilbake.
    Som blånissene sier " vi blånisser vi låner å vi gir noe tilbake ;) ".

    Er en artikkel om lederskap som nettopp er komt på Canis som kan være verdt å lese http://www.canis.no/bibliotek/artikler.php?id=227

    Camilla:Siden dere har fått tips med Gry, så skal ikke jeg blande meg borti det. Hun er mye mer erfaren enn meg =)
    Høres ut som de fleste av valpene liker godt å bade for å kjøle seg ned. Veldig fint dem har funne ut at det går :)

    I starten kan du gjerne lufte han i løpet av dagen, ellers må du bare forvente uhell om han er hjemme i 8 timer. Men etterhvert vil det forstyrre søvnrutinene, hunder sover gjerne hele tiden når dem er alene, om eier kommer hjem, vil hunden bli oppskjørta og buker tid etterpå til å roe ned stressnivået den får av glede og etter å ha vært ute en tur.

    SvarSlett
  3. (Luna hadde funnet en pose med småspiker som hun plutselig satt å tygde på, så Per tok den vekk med det samme han så det. Må vel kunne gjøre sånne akutt-tiltak når hun har fått fatt i noe farlig, og vi ikke har noe annet å bytte ut med der og da? Og det uten å risikere å bli bitt? Ikke snakk om å dominere nei..)

    SvarSlett
  4. Selvsagt må en kunne ta fra dem farlige ting.
    En kan gjern jobbe en del med byttetrening, for at hunden ikke skal beskytte tinga sine.
    Gammel overtro er jo at en skal ta fra hunden maten noen ganger hver gang den spiser feks for at en skal vise en er sjef, og at hunden ikke skal forsvare. Men det fører til at hunden knurrer bare eier nærmer seg skåla :/ bedre tips, la medlemmene i familien gå forbi skåla å putte en godbit i skåla når hunden spiser, så den lærer at det er positivt at noen nærmer seg skåla :)

    Så brannslukking (ta ting som dere gjorde) må selvagt gjøres, så heller trene på slike situasjoner i ettertid =)

    SvarSlett
  5. Vi begynte med å ikke lukke opp døra før han satt, så han smetter fort ned på rompa for da vet han at døra kommer fortere opp.. også la vi på veeent.. fort over værsågod :)også drøyer vi og drøyer med å si værsågod mens vi lukker døra mere og mere opp... nå øver vi på veeent ute når han absolutt vil bort til noe, og værsågod før mat og sånt også..

    Ang. bitingen så anbefalte Gry av hele sitt hjerte at vi ikke skulle ta han for det... bare jobbe og jobbe med at han blir trygg.. for når han først har snappet, (kaller det det jeg for det er jo ikke glefsing synes jeg..)
    Tar vi han -gjør vi han bare enda mere usikker og redd..
    Så jeg lar han hilse på flere fremmende..uten at det blir for mye, som får enten gi han godbit eller hive det bort til han, var viktig å ikke presse han til å tøye grensene pga godbiten.. da var det bedre at de kastet den bort til han.. Synes det går bedre og bedre...

    I dag er andre dagen som Bellus er hjemme alene, og det går kjempe fint.. ikke noe piping eller sutring i det hele tatt.. Jeg har vært innom både i går og i dag.. men jeg drøyde en halvtime fra i går.. tenkte kanskje å gjøre det et par dager til? Jeg bare lufter han litt uten å jage han opp, og han faller fort til ro igjen etterpå når jeg drar igjen... Men jeg har litt dårlig samvittighet :( men vi må jo på jobb også...

    SvarSlett