lørdag 18. juli 2009

Et lite spørsmål..

Er det noen andre av valpene som klør og biter seg veldig? Luna klør veeldig, spesielt på labbene og i nakken. Og så er hun veldig nøye på intimhygienen for tiden.. Kan plutselig kaste seg ned midt i lek og starte en intens kløing/slikking/biting (og da spesielt oppå labbene). Vi har undersøkt henne for flått, men har ikke funnet noen (fant en for mange uker siden). Hun har blitt dryppet med expot mot flått en gang, men kløingen var lik både før og etter dryppingen.. Noen andre som har opplevd dette? Er det normalt kanskje?

10 kommentarer:

 1. Det er akkurat som om jeg skulle skrevet det spørsmålet om Bellus.. Helt det samme her.. :) jeg vil vel tro det er normalt....??

  SvarSlett
 2. Håper det:) Kanskje det er voksesmerter? Virker ikke som hun har vondt heller da men..
  Veterinæren sa forresten at vi måtte avbryte bitingen/slikkingen dersom det ble for heftig. De kunne visst slikke på seg hudproblemer..

  SvarSlett
 3. Foresten Linn.. Jeg har meldt meg på det e-post klikkerkurset til canis, men ikke fulgt det opp.. Men vi har meldt oss på valpekurs med canis instruktør.. så tror det er basert på klikker teorien iallefall.. Prøvd litt med target og sånt.. men han tar jo bare å spiser opp den pinnen, biter etter hånden,fillerister musematter og post it lapper.... Så uten hell vil jeg si...

  SvarSlett
 4. Da får dere sikkert en bedre innføringen i klikkertrening på kurset ja:) Jeg syns også de gikk litt for fort frem på dette klikkerkurset på canis, og de forventa visst at det skulle gå som smurt i fra første stund ("etter 4 repitisjoner kan hunden dette" osv..). Vi har også stagnert der, føler vi trenger litt mer tid.
  Som targetpinne brukte vi en stålpinne (egentlig ei stor fil), men første gang så gikk hun rett på den og kvapp litt, og ble etter dette redd for å være borti. Så da gikk vi over til fingertarget, og så tilbake til fila etter ei stund. Hun har vært veldig flink til å ikke filleriste de tingene vi har lagt frem da, så vi har vel vært heldige der (hun fillerister tingene nok resten av tiden..).
  Har dere trent med klikker på sitt og ligg? Vi gjorde dette helt i begynnelsen (selv om hun kunne sitt på kommando fra før). Da sa vi ingenting, og hun måtte finne ut av det selv hva hun skulle gjøre for å få et klikk. Dette gjorde vi maaange ganger. Tror dette fikk henne mer i klikker-modus, og ved neste øvelse visste hun bedre at hun måtte gjøre noe for å få et klikk, og var derfor mye mer konsentrert og søkende.
  Luna viser forresten tegn på mataggresjon..:( Hvordan er Bellus der? Så det for første gang i dag, da vi var på hundeklubben. Hun knurra og glefsa mot de andre hundene når de spiste sammen. Så dette må vi visst gjøre oftere, så hun lærer å dele.. Liten bølle dette her

  SvarSlett
 5. Matagresjon nei.. ikke noe tegn til det. Ikke ovenfor oss iallefall, han har ikke spist med andre hunder. Bare stjelt et ben og leverposteiboks av nabohunden og han var snill når han kom bort.
  Merker vel at Bellus mister tålmodigheten fort, men har også øvd med klikkeren på sitt og ligg. Er veldig ivrig litt.. også gidder han ikke stort, men det er vel vanlig med litt dårlig tålmodighet og blir vel sliten fort også. Når vi er ute prøver jeg å belønne kontakt mye enten med klikkeren eller bare -bra og da smetter han som regel ned på rompe -nesten så jeg tror at han blander sitt og bra...?! Ellers blir han veeeldig ivrig hopper og spretter og raser ned på rompa foran meg og ser på meg med de dådyrøynene -gi meg en godbit da mamma,for nå er jeg flink..

  SvarSlett
 6. Luna har heller ikke vist tegn til mataggresjon tidligere, hverken sammen med oss eller andre hunder. Men i dag, når det ble gitt flere godbiter til flere valper samtidig, begynte hun plutselig å forsvare maten "sin". Instruktøren sa vi måtte øve veldig ofte på dette, og rose når hun lot de andre få spise. Men etter å ha søkt litt på nettet anbefaler de fleste at man for en hver pris unngår slike situasjoner. Blir helt forvirra jeg!
  Hehe, litt søtt at han setter seg på "bra" da:) Hadde vært moro å se hva disse hundene egentlig tenker! Er han flink å gå i band da syns du? Har han funnet ut at kontakt betyr godis?
  Forresten så er Luna som godt som kurert for buksebitinga!! Husker du jeg skreiv om den spruteflaska? Hun har kanskje fått 3 sprut til sammen, noe som hun ikke virka så veldig påvirka av der og da. Men det var hun visst, for etter dette var det nok å vise flaska og si "nei". Og nå biter hun ikke mer gitt!
  I kveld har vi også prøvd å avvenne henne med å stikke av med sokkene våre (det er en stor favoritt av en eller annen grunn! I dag tygde hun store hull i et par gravid-støttestrømper til 400kr! ). Så i kveld la jeg fram sokker, og viste flaska mens jeg sa "nei". Luna ligger ved sidenav og ser på de, og har såå lysst å ta de. Men gjør det ikke! Har også fått godbiter når hun ligger fint å bare ser;) Kjempeeffektivt! Om hun er like flink å ikke ta sokkene en annen gang når vi ikke ser er mer usikkert;)

  SvarSlett
 7. Kløe kan forekomme når dem skifter pels. Dem begynner nok å få litt voksenpels nå, å da vil det bli litt kløe.

  Ang beskytte mat/ting, noen hunder er resursforsvarere. En kan gjøre ting bedre med som jeg tidligere sa, bytte istede for å nekte dem ta ting. Da lærer hunden at om den får tak i noe, så må det forsvares med nebb og klør.
  Istede for å ta den "harde veien" med å lære dem ikke ta ting, belønn for å være rolig rundt mennesklige eiendeler. Legg feks mat på bordet, belønn hunden for å ikke ta det. Sitt så nært at om hunden prøver ta det, legg hånda over, ikke si noe, så vent til hunden kikker vekk, setter seg eller lignende. Belønn masse.

  Men når det er sagt. Når en har hunder, særlig valper. La aldri ting ligge fremme som en er redd for. Sett ikke mat på bordet å gå ut av rommet. Det er dyr, som lever etter instinkt, og spesielt mat er det vansklig lavære å stjele. Ofte lærer en dem å ikke stjele mens eier er i rommet, men det er fritt fram om en er alene.

  Dere som trener med klikker har det beste hjelpemiddelet dere kan få. Bruk klikkeren til å fortelle hunden hva som er rett, på samme måte som dere trener inn andre adferder.

  SvarSlett
 8. Det er nok helt sikkert pelsskiftet som er i gang ja! For her ble plutselig MYE hår rundt omkring:) Når kan vi bruke furminatoren, Beathe?

  Ang resursforsvarer så tror jeg ikke det var det Luna var når det gjalt å bite i bukser, stikke av med sokker osv.. Hun hadde bare en sær interesse for å bare MÅTTE bite i buksene våre hver gang hun hoppa opp på oss. Et vanlig "nei" var ikke nok (det er nok når det gjelder å bite i andre ting), og å bytte ut med favorittleker og godbiter var ikke i nærheten så morsomt som å bite seg fast i beina våre! hehe, fantejente dette her skjønner du;) Så for oss var det den "harde veien" å følge alle andre råd om ignorering, bytte med leker, ros når hun var flink osv (prøve aldri med klikker da). (ikke har vi råd til å få flere klær ødelagt heller, og klær på kroppen er vel litt vanskelig å rydde vekk;)) Et par "dusj" med vann sammen med et bestemt "nei" var det som skulle til gitt.. Og det funka med en gang. Nå kan vi ta på oss sokker i nærheten av henne, samt gå forbi i både bukse og kjole uten at hun biter seg fast! Jee!! Visst det ligger en sokk på gulvet så legger hun seg ned å ser på den, for så å reise seg og gå videre:) (dette var utenkelig for en uke siden, etter mange uker med andre metoder for å få henne til å slutte). Og så får hun selvfølgelig mye ros når hun ikke rører, men bare snuser :)

  Hun har ikke forsvart aggressivt annet hun har fått tak i siden sist heldigvis. Når hun leker seg med noe og vi tar det fra henne, følger vi rådet ditt. Bytter med annen leke eller avleder. Matforsvaret har vi ikke testa videre ut enda, det må vi se nøyere på neste mandag på hundeklubben.. Rådet derfra var å mate sammen med andre hunder (gi fra begge hender til to hunder samtidig)

  SvarSlett
 9. Jeg heller litt mer mot at en trenger ikke ha søk og matservering med andre hunder om en ikke må. Men vi kan se på det.

  Furminatoren kan du bruke så lenge hunden slipper pels, ellers vil den bare lugge.

  SvarSlett
 10. Ja, har sett det er ulike meninger om dette. Kanskje det ikke får utvikle seg videre om vi unngår det fra nå av? Eller kanskje det kan trenes av henne om vi gjør det ofte? Syns begge delene er like "logiske" jeg, uerfaren som jeg er;) (og så er det jo ikke ofte hun skal mates sammen med mange andre hunder da, eller drive søk på mat, så noe stort problem er det foreløbig ikke..)

  SvarSlett