søndag 4. oktober 2009

Hei alle sammen!

Går tiden like fort for dere som den gjør for meg....??
Den ene dagen går fortere enn den andre, og sånn går det i ett...
Bellus vokser og vokser.. har nesten glemt hvor liten, og søt han var
-nå er han stor, og bare heeelt nydelig!! 24 kg med kosebamse!!


Nå er det siste uka med valpekurset også.. ikke til å tro?! Det har vært veldig lærerikt og morsomt.. Bellus har vel vært sånn glimtvis flink, litt vanskelig med konsentrasjonen, men plutselig er han en stjerneelev...:) og da blir mamma stolt, og tenker at noe får han med seg.. Men jeg har jo mye å lære når det kommer til lydighetstrening jeg også.. Men sammen er vi et godt team, synes jeg!!
Og i går tok vi frem targetsticken, og musematta tenkte vi skulle prøve igjen etter gjentatte dårlige forsøk med å filleriste musematta og spise opp targetsticken.. så jeg har bare latt det ligge, så han ikke fikk det som noen vane.
Og det gikk jo bare så kjapt, tok greia på få minutter.. tror han synes musematta var veldig morro... og gjett om jeg synes det var moro da....??!
Måtte le når han la seg langflat og kikket på matta, også kikket på meg før han strakk seg ut så lang han var og klasket labben på matta... he,he.. Helt klart det ikke bare var noen tilfeldighet at han tok labben på`n.

Så vi holder på med litt hjernetrim -kan gå helt ut av døra og ut av synet, uten at han smetter ut også, venter tålmodig på at jeg sier værsågod!

Også var vi i skogen med valpekurset og prøvde oss på litt spor, jeg gikk først alene en kort løype i skogen og merket hvor jeg hadde gått, la ut noen godbiter underveis.. også ventet vi en halvtimes tid til luktene hadde lagt seg, og så skulle Bellus lukte seg frem til hvor jeg hadde trasket.,. Og det var overaskende morro.. flink var han også?! En fin ting å aktivisere de på!!

Ellers begynner ha å bli sosial og fin.. trodde vel ikke at han skulle bli sånn -når han snappet etter alle som ville hilse på en periode... :(
Hvordan går det med dere andre, var det ikke noen flere som slet med det??
Taktikken vår ble valgt etter samtale med en ekspert på problemadferd hos hunder.. konklusjonen ble at vi ikke skulle ta han for det, men bare jobbe masse med at han skulle bli trygg og ikke være redd nye mennesker.. og at det er veldig fort gjort å lage problemer av noe som ikke var et problem, siden han var så ung..
Fikk jo også anbefalinger om å ta han for det, men priser meg lykkelig for at vi valgte den gode veien.. Og det har helt sikkert funket..
Han kan virke litt sky ovenfor noen ennå, men er ikke redd eller veldig skeptisk, men bare ikke intresert.. Og heller det enn oversosial som de fleste andre valpene på kurset -for de sliter litt... Men de er jo søte også da, når de ligger langflate logrer som besatt, og bare må bort til deg :) men litt slitsomt for eieren!!

Ellers er vi på gåtur med hundeklubben i skogen hver mandag, fin sosialisering! Fått seg en go rottis kompis på 4,5 mnd.
Vi går bare halve turen for da holder det, også får de leke litt løse etterpå!

Onsdag er det valpekurs, bare denne onsdagn igjen..:( snufs!

Også på lørdag er vi noen damer og hunder som går i skogen.. Da springer de løse og koser seg! Får litt oppdragelse når det er noen voksne hunder med også!
På lørdagstur...


Her ligger vi rett på utsiden av kjøkkenet , ikke lov å komme over lista når vi lager mat.. han er såå flink, selv om det er noen turer innom, skjønner han at det er mest lønnsomt å ligge på utsiden! Men han kommer nærmere og nærmere...
og dette er helt på grensa.... he,he.... :)

Også blir det jo turer til gården, og da må han inn til kalven sin... og etter at vi har måka der inne, greier han ikke komme seg ut selv uten hjelp..


Det var litt om hverdagen vår her i Larvik, håper alle dere andre har det bra og koser dere!!
Hilsen fra oss!
6 kommentarer:

 1. Hei frå Bella og Sykkylven.
  Bellus har jammen blitt stor og flott, Bella veks ho og - håper nesten vekstkurva begynner å flate ut snart.. er stor nok når ho bykser opp i sofaen og opp i fanget!
  Vi nærmer oss også slutten på kvalpekurset, det har vore lærerikt og eg ser at alt er opp til meg - kor iherdig vi trener, å vere konsekvent osv. - så en kan vel ikkje skylde på hunden når noko ikkje fungerer. Bella er heller ikkje blant dei mest konsentrerte men skårer bra på å følge etter uten line, vil nok ikkje risikere å bli igjen åleine. Ellers er her båndtvang til 1. nov. så vi har ikkje gått mykje fri, litt synd men tek ikkje sjansen på å bli "upopulær".
  Bella har det også med å småbite etter ukjente som vi har på besøk, virker som ho skal prøve å ha kontroll over situasjonen.. Vi prøver også å ta det med det gode men seier bestemt nei eller tek ho på rommet hvis ho ypper seg for mykje. Ute på tur er det ikkje noko problem men inne i huset. Ja ,ja det gir seg nok. Er veldig hengiven til fam. sin iallefall - skikkelig kosehund og kjekk turkamerat.
  Helsing frå Bella og co.

  SvarSlett
 2. Ser ut som en ordentlig bamse Bellus'en =)

  Håper dere fortsetter treninga også etter valpekurset, for jobben ligger i det en gjør hjemme vettu ;)
  Spor er en morsom aktivitet for både hund og eier, eier får jo gjerne dobbel trim som må legge sporet først, og så gå det med hunden etterpå =)

  May Jorunn: Er det virklig båndtvang så lenge. Kjempekjedlig! Fins ikke noe bedre enn å gå i skauen mens hundene løper lykkelige rundt.

  Er bella blitt bedre på den småbitinga?

  SvarSlett
 3. Hei. Vi har no hatt 4 kjempefine dagar på haust/vinterfjellet. Bella fikk springe fritt og storkosa seg.Var som oftast aldri langt unna men av og til var det spor som førte ho avgårde, prøvde å gjømme meg for å gjere ho litt bekymra men virka ikkje som ho tok det så tungt.. fant meg igjen så det. Tek sjansen på å ha ho litt fritt utanfor allfarveg no framover - sauene er kome i hus no, men båndtvangen gjeld til 1.nov.likevel.
  Ser fortsatt at ho prøver seg med småbiting på folk ho ikkje kjenner,vil opprettholde ro og orden i heimen, sprett opp så snart nokon skal gå over golvet. Litt travelt men det må då gå over etter kvart. Har måtte begynne med line utanfor huset og. Ho hoppar uten problem over gjerdet og elsker å legge ut på tur i nabolaget. Ikkje alle naboer er glade for det, utrulig mange som er redde for hunder har eg oppdaga.. så på med lina - kjedelig men sånn er det.

  SvarSlett
 4. Hei may jorunn :)

  Om du vil jeg skal se på Bella og småbitingen kan jeg komme en tur innover en dag =) Kanskje vi kan lage en treningsplan på hvordan bli kvitt d =)

  SvarSlett
 5. Det hadde vore kjempefint om du kunne komme heim til oss det er vel her ho viser faktene best. Eg veit ikkje om det er eit stort problem men uansett er det klart best å få ein stategi på korleis ho skal kome seg ut av det og at det ikkje blir eit adferdsmønster hos henne. Ho er berre eit stort gull saman med familien iallefall.

  SvarSlett
 6. Skulle skrive deg en epost, for å høre om når det kunne passe jeg tok en visit.. Men borte borte var adressen din! :O
  kanskje du kan sende meg en epost, så skal jeg lagre adressen din igjen :)

  Evt.. send tekstmelding om når det kan passe =)

  SvarSlett