onsdag 2. september 2009

Her er vi...

Akkurat kommet hjem fra første fellestreningen på valpekurset.. Bellus og jeg hadde en inviduell time med bare instruktøren sist uke, og 3timer teori første kvelden.. Men nå er vi ordentlig i gang.. Noen av dere andre som er i gang med trening? Han er ganske sliten nå stakkar...


Synes det var vanskelig å få til veldig god kontakt, men som Maja instruktøren sa -er jo første kvelden, den desidert vanskligste, og når vi får trena litt hver dag i en uke nå, så blir vi jo bedre og bedre -håper vi.. Men en ting er sikkert og det er at det er SUPER GØY med hund!!!


Vi hadde en kjempe helg på spesialen også.. Det var jo så hyggelig å møte Beathe igjen..
Pga henne så har vi jo verdens herligste kose bamse :) Også hadde hun jo med søte Luna, det var moro å se henne i levende live også, så klart!! Nydelig!
Kjempe fin trening for Bellus.. mange hunder store og små, folk, dommere, øve på å slå seg til ro i fremende omgivelser og laaang biltur og alt.. Og det gikk over all forventning!! Han er en ordentlig grei kar å ha med å gjøre! Storfornøyd! Ikke farlig å ta han med på nye ting.. Mange hyggelige mennesker. Sikkert og visst at Eurasieren er en veldig vakker rase med såå mange forskjellige fargekombinasjoner.. og veldig vanlige eiere! Har jo vært på noen utstillinger og må si at det er mange rare hundefolk innen de forskjellige rasene.. he,he..

Ellers har det vært noen skogturer som er litt lengere enn de småturene vi har hatt til nå, så da går han løs og vi øver på frivillig innkaling, også leker vi litt gjemsel så han lærer seg til å følge med på oss.. Går kjempefint!! Tror kanskje den siste turen ble litt vel kupert, men vi hadde noen pauser og slappet av innimellom.. Deilig å kunne ha han med i skogen og virkelig smake litt på at han begynner å bli større, og kan være med på de fine turene.. Som jeg i alle år har savnet en hund :)

Kanoturer har det også blitt noen av og han koser seg veldig oppi der.. Er så søt med redningsvest og greier..

Hmmmmm..... er denne til meg tro......

Vi ønsker alle en fin høst, og kos dere masse :)

7 kommentarer:

 1. Høres herlig ut :)

  Trening har vi holdt på med hele tiden, begynner å merke resultatene av det nå :) Det vi "sliter" mest med nå er at Ailo er oversosial :-) Men så lenge godbitene er gode nok (tørrfisk er en favoritt), går det stort sett greitt. Men ennå er han en valp, så prøver å ikkje stille for store krav.

  Tror forresten eg har funnet løsningen på sokkeproblemet ;-) Så nå må eg bare rydde tid til å lære meg å spinne på skikkelig vis :-)

  SvarSlett
 2. var veldig koselig å treffe dere igjen også Camilla! Blitt ordentlig flott gutten din =)

  Moro å følge med hvordan det går på kurs etc fremover! =)

  SvarSlett
 3. Bellus er jo vår første hund.. jeg har jo lest mye og sånt men synes det var godt å komme ordentlig i gang med kurset, for da har jeg litt mere konkret å jobbe med synes jeg.. Også at jeg får bekreftelse at jeg gjør det på en god måte..

  Oversosial sliter ikke vi med, men vi har kommet et godt stykke på vei.. Men han sorterer hvem han vil kose med å ikke, for å si det sånn... I dag har det vært skogtur igjen gått løs, veldig flink på innkalling de gangene jeg prøvde nå i kveld....

  Men han fikk seg en kraftig støt av et hestegjerde, jeg var helt sikker på at det ikke var strøm der, for det var tvinna tjukt tau og aldri sett at det er støm på de.. Stakkar han skrek og la seg langflat på motsatt side på jordet.. hyyyyla :( Prøvde ikke trøste, vi bare var der helt til han hadde roet seg helt, og halen var oppe igjen.. godbiter og litt lek.. så håper ikke han har fått skrekken?!

  SvarSlett
 4. Skal se om eg ikkje kommer meg på passeringskurs i løpet av høsten, for det trengs :)

  Bellus ble nok mer skremt enn han fikk vondt. Bernern til foreldrene mine gjorde det samme da han var valp, etter det holdt han seg unna gjerdene, men var ikkje redd.

  SvarSlett
 5. Hei ifrå oss i Sykkylven. Gratulerer så mykje til søskena med plassering og flott gjennomføring på eurasierspes.Kjempeflinke var dei. Ser ikkje heilt for meg fam. Rye i den settingen men kven veit Bella er ein flott hund og det er en ny verden vi har begynt å bevege oss i.. Vi har også såvidt starta opp på hundekurs saman med 10-15 andre hunder. Det skal bli spennande å møte dei andre neste gang - om vi klarer å holde konsentrasjonen så sosial som Bella er. Kunne ofte tenkt meg å la Bella gå uten bånd men her er det kyr og sauer overalt og båndtvang til 1. nov. så de er heldige som har områder der det går an. Skal legge ut bilder snart. Bella har forandra farge siste vekene og er no meir grå/svart og likner sin stesøster Enya. Veldi fin.
  May-Jorunn og Bella

  SvarSlett
 6. Hei, May Jorunn :)

  Kan du ikkje legge ut noen bilder av Bella? Hadde vert artig å sett, Ailo her er på god vei til å bli svart her.

  Langline/sporline kan være ett greitt alternativ når en ikkje har mulighet til å slippe hunden. Har brukt det på Ailo, rett og slett fordi han ikkje er pålitelig nok på innkalling enda.

  SvarSlett
 7. Har fått seg en støyt med slik strømgjerde alle mine tror jeg. Veeeldig nysgjerrig på sauer som er innom, så går det slik. Dem har da heldigvis komt fort over det =)

  Gleder meg til se bilder av Bella. Både hun og Ailo var ganske mørke som valp, de får nok igjen den mørke fargen når voksenpelsen kommer.

  langlina er mye brukt her også. Brukte den på Enya mye første tiden. Men nå er hun relativt sikker i innkalling. Albert var hormonbombe i nesten 3 år, å kunne da ikke gå løs :p Men etter han ble "voksen" så slapp han å ha på lina hver gang vi gikk tur =)
  En av de smarteste oppfinnelsene det..hehe.. Kjøp ei line som glir lett i terrenget, så sett ikke hunden seg fast.

  SvarSlett